Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@15:49:17 GMT

تاریخ با فضل‌فروشی تغییر نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۳۰۴۷

تاریخ با فضل‌فروشی تغییر نمی‌کند

کیمیایی سی‌سال است دوره‌اش گذشته،پس چرا هنوز فیلم می‌سازد؟ در «قیصر» و«گوزن‌ها»، «دندان مار» گروه خوبی داشته که فیلم‌هایش درآمدند، «سرب» متعلق به فیلمبردار و طراح صحنه است. فلسفه بافی‌های مهرجویی بی‌معنی شده، استاد دیگر تمرکز و حال ندارد، چرا فیلم می‌سازد ؟ خسرو شکیبایی را از «هامون» بگیرید فیلم نصف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شازده‌ها و روشنفکرها نباشند فرمان‌آرا سوژه‌ای برای کارکردن ندارد. چرا کسی از بازی‌های نمایشی بیضایی ایراد نمی‌گیرد؟ چراکسی به زبان فیلم‌های بیضایی نمی‌گوید تصنعی ؟ آخرین فیلم قابل دیدن مهرجویی و کیمیایی کی بوده است ؟ فیلم‌هایشان مقوایی و اداست ، در دنیای ذهنی خود گیر کرده‌اند، اگر یک مشت نویسنده و شیفته مرعوب نبودند این قدر مطرح نمی‌شدند و.....

احتمالا از این نمونه حرف‌ها بی‌مصداق وگذری که اغلب از موضع دانای کل و برای جلب توجه ادا می‌شود و بیشتر برای اظهار فضل است، همه ما شنیده‌ایم. حرف‌هایی که متاسفانه گاهی گویندگانشان هم آدم‌های شناخته‌شده‌ای بوده و هستند، در شبکه‌های تلویزیونی و فضای مجازی خیلی هم رواج دارد. البته معتقد نیستم بزرگان تنها به اتکا سابقه‌شان از نقد و انتقاد مصون باشند اما کمترین توقع  از مدعیان فرهنگ، داشتن حافظه تاریخی و رعایت حداقل انصاف و استدلال در قضاوت‌هایشان است.

بزرگان به این دلیل بزرگ شده‌اند که کاری کرده‌اند و تاثیری داشته‌اند.اگر قرار است آنها را نقد کنیم اولین وکمترین شرط حفظ احترام است. تاریخ با فضل فروشی کسانی که حمله به بزرگان را نشانه بزرگی می‌دانند تغییر نمی‌کند،شاید تنها مدتی فضا غبارآلود شود، برای آنهایی که نمی‌دانند یا نمی‌خواهند بدانند. به یاد بیاوریم، جنجال‌هایی که تعدادی از منتقدان هنگام نمایش «وقتی همه خوابیم» بهرام بیضایی در جشنواره فیلم  فجر 1387 به راه انداختند که بیش از نقد اثر، نمایش منتقدان به نظر می‌رسید. یا حرف‌های عجیب منتقد همیشه محبوب تلویزیون که آن‌چنان به ستاره شدن علاقه‌دارد که گاهی نقدهای سال‌های پیش خود را هم از یاد می‌برد.

 درست است که فیلم‌ها اخیر مهرجویی آشفته است اما چه سینماگر دیگری را سراغ دارید که 35 سال با «گاو»،«دایره مینا»، «اجاره نشین‌ها»،«هامون»، «لیلا»، «درخت گلابی» و «مهمان مامان»  در اوج سینمای ایران باشد. کیمیایی قطعا بسیاری از دوستداران سینما را مدت‌هاست ناامید کرده ، با این وجود «قیصر»، «گوزن‌ها»، «سرب»، «دندان مار»، حتی«گروهبان» و  فصل‌هایی از «ضیافت» و «سلطان»، فراموش‌شدنی هستند؟ آیا سینمای ملی نمونه‌ای بهتر از «باشوغریبه کوچک» داشته‌است؟ حکایت غریب و ساختار درخشان روایی و بصری «مرگ یزدگرد»، «مسافران» یا سنجیدگی و دقت در اجزای «سگ کشی» دستاورد اندکی است؟ آیا خلاقیت، پالودگی و هدف‌مندی غیرقابل تکرار کیارستمی در «مشق شب» ، «کلوزآپ نمای نزدیک»، «زیردرختان زیتون»، «طعم گیلاس» و «کپی برابر اصل»  یا تسلط تقوایی بر داستان‌گویی و فضاسازی در «ناخدا خورشید» و «ای ایران » و یا مرگ آگاهی در کنار شور زندگی تنیده شده در بافت «بوی کافور، عطریاس» و «خانه‌ای روی آب» فرمان آرا که با آشنایی به فضا و سبک زندگی روشنفکری آمیخته شده را می‌توان نادیده گرفت و کم اهمیت شمرد؟

با تمام این اوصاف حتما تمام فیلم‌سازان بزرگ و موثر تاریخ سینمای ایران هم قابل نقد هستند و باید نقد شوند اما نباید فراموش شود آنها نه موظفند و نه می‌توانند که همیشه شاهکار و فیلم‌های درخشان خلق کنند. مهرجویی ، کیمیایی، تقوایی، کیارستمی و فرمان‌آرا کارهای‌شان را کرده‌اند و تاثیرشان را گذاشته‌اند و اگر نقدی هرچند تند و تیز هم برآثار متاخر آن‌ها وارد است، نباید جایگاه‌شان فراموش شود...حتی اگر حرمت امامزاده را متولی نگه نداشته‌ باشد.

۲۴۱۲۴۱

کد خبر 1329986

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شاهین امین کارگردانان سینمای ایران مسعود کیمیایی بهرام بیضایی داریوش مهرجویی عباس کیارستمی ناصر تقوایی باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس انتخابات مجلس یازدهم علی فتح الله زاده آندره استراماچونی گابریل کالدرون سهمیه بندی بنزین بازار طلا و ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۳۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال تعوق مسابقات فصل آینده لیگ برتر فوتبال

به گزارش خبرنگار مهر، پس از اتفاقات دیدار پرسپولیس و سپاهان که در آن یکی از هواداران منتسب به باشگاه سپاهان نسبت به هواداران خانم پرسپولیس الفاظ زشتی را به کار برده بود، کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان در نامه‌ای خطاب به مهدی تاج خواستار پیگیری فوری این موضوع شد.

امیرمهدی علوی مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال در این خصوص اظهار داشت: پیرو دستور وزیر ورزش، فوراً جلسه‌ای پیرامون این موضوع تشکیل و تصمیماتی اتخاذ شد. در گام نخست تمامی باشگاه‌ها موظف هستند تا کانون‌های هواداری خود را تشکیل دهند و نفرات تأیید شده در آن را به اطلاع فدراسیون فوتبال برسانند.

او ادامه داد: در مرحله دوم برای فصل آینده لیگ برتر، بلیت فروشی هوشمندانه صورت خواهد گرفت و این بدان معناست که هر فرد روی صندلی مربوط به خودش خواهد نشست و در این زمینه صحبت‌هایی نیز با سازمان ثبت احوال شده است تا به بهترین شکل بلیت فروشی و احراز هویت افراد صورت گیرد.

علوی افزود: در مرحله سوم، تمام باشگاه‌ها موظفند تا مطابق با دستورات کنفدراسیون فوتبال آسیا AFC تجهیزات ورزشگاه‌ها و تیم‌های خود را انجام دهند.

مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال تاکید کرد: چنانچه این اتفاقات در باشگاه‌ها رخ ندهد و سیستم بلیت فروشی هوشمندانه اجرایی نشود، برگزاری فصل آینده رقابت‌های لیگ برتر به تعویق خواهد افتاد.

کد خبر 6098134

دیگر خبرها

  • مهلت تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور تمدید شد
  • زلف بر دیوار | بازار داغ گیس فروشی
  • هشدار درباره تعویق لیگ برتر فوتبال
  • ۶۳ پرونده تخلف برای واحدهای صنفی در کردستان تشکیل شد
  • خط و نشان فدراسیون فوتبال برای باشگاه‌ها/ احتمال تعویق لیگ آینده
  • احتمال تعوق مسابقات فصل آینده لیگ برتر فوتبال
  • (عکس) بخندیم یا گریه کنیم؟؛ میوه فروشی که روی گوجه سبز برچسب هندوانه زد
  • قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • گران‌فروشی چه مجازاتی دارد؟
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟